Gør noget godt for dig selv og planeten: gode grunde til at vælge tøj i bambus

Mangler du noget nyt og lækkert tøj, men vil du gerne passe på planeten? Tøjindustrien er generelt meget skadeligt for miljøet, hvilket derfor er en god grund til at overveje sit forbrug af tøj. Det er tøj af bomuld, der blandt andet er med til at påvirke miljøet.

Du har dog mulighed for andre alternativer i forhold til at vælge materiale i dit tøj. Du kan blandt vælge bambus, hvilket er et bæredygtigt materiale. Du kan derfor både få købt dig noget nyt tøj samtidig med, at du aktivt kan vælge et materiale, der er bedre for miljøet.

Bambus tøj i høj kvalitet

Overvejer du at købe bambustøj? Der er mange, der tror, at bambustøj hverken er behageligt eller pænt, når snakken falder på det.

Du kan dog helt sikkert finde meget lækkert bambustøj, der er lavet i meget høj kvalitet. Generelt set er tøj lavet af bambusfibre af rigtig høj kvalitet, da produktionen er professionel og noget, der prioriteres meget højt. Det er nemlig vigtigt, at når et nyt produkt, som bambustøj er, at der er styr på det hele. Derfor kan du være helt sikker på, at hvis du køber bambustøj, at det er lavet i høj kvalitet.

Komfortabelt tøj i bambus

Leder du efter noget lækkert tøj, der er behageligt at have på? Bambustøj er meget komfortabelt. Det er let og føles meget blødt at have på.

Dets lethed og blødhed gør det lækkert i rigtig mange situationer, da det stadigvæk er et flot stof. Du kan derfor både have bambustøj på, når du skal slappe af men også i situationer, hvor det forventes, at du møder op i noget flot tøj. Her ville bambustøj være et ideelt valg, da det kan bruges til mange forskellige lejligheder.

Ideelt træningstøj

Bambustøj er svedabsorberende og temperaturregulerende grundet dets sammensætning. Der er en masse små mellemrum i bambusfibre, hvilket forbedrer stoffets evne til at transportere varme og sved. Det er derfor et oplagt valgt at bruge bambustøj til træning.

De små mellemrum mellem fibrene gør materialet åndbart og gør det muligt for sveden at fordampe. Det er derudover også meget bevægeligt, hvilket der er brug for, når der skal trænes hårdt.

Er bambustøj antibakterielt?

Det er et spørgsmål, der ikke kan svares et rungende ja eller et rungende nej til. Det er derimod lidt en blanding. Bambus vokser nemlig uden brug af sprøjtemidler og pesticider, da bambus selv har antibakterielle egenskaber. Så på den måde er det antibakterielt.

På den anden side gennemgår tøjet dog også forskellige kemiske processer. Vel og mærke de mest klimavenlige processer men de går stadigvæk igennem dem. Det vil altså sige, at det levende bambus i naturen er antibakterielt, men det “døde” bambus er ikke.