Bæredygtig kan godt hænge sammen med hyppige frisørbesøg

Du tænker måske, at frisørbesøg bare ikke er særligt bæredygtige. Især ikke hvis du skal have farvet hår eller foretaget andre behandlinger, der involverer brug af kemikalier. Men faktisk behøver det slet ikke at være skadeligt for miljøet, når du går til frisør. 

Det kræver bare, at du tager de rette forholdsregler, og at du vælger en frisør, som gør op i bæredygtighed. Dem findes der heldigvis en del af efterhånden, så hvis du er miljøvenlig til hverdag, hvorfor så ikke være det, når du skal til frisør?

Den helt rigtige salon

Hvis du går op i miljøet, er det bedste, du kan gøre at undersøge frisørmarkedet i din by. Langt de fleste danske byer har en lang række frisørsaloner at byde på, så derfor er der stor sandsynlighed for, at du kan finde i hvert fald én, som har bæredygtighed på skemaet.

Du kan ofte få en masse information ved at besøge frisørens hjemmeside, Facebook eller Instagram. Hvis salonen har valgt et bæredygtigt fokus, vil det som regel fremgår her. Enten kan det være i form at forklarende tekst, eller også kan du se det på de behandlinger og produkter, de tilbyder. Hvis du er i tvivl, kan du selvfølgelig altid ringe til salonen. De vil naturligvis gerne hjælpe dig med at få det bedst mulige frisørbesøg.

Et eksempel på en bæredygtig frisør er Salon Matin. Her kan du være sikker på, at der er taget de rette forbehold, så dit frisørbesøg bliver så miljøvenligt som overhovedet muligt.

Tænk over hvilke behandlinger, du vælger

Vi ved allesammen godt, at nogle ting forurener mere end andre. Det gælder naturligvis også, når vi taler om frisørbehandlinger. Du kan for eksempel være sikker på, at en farvning forurener noget mere end en almindelig klipning. Derfor er det en god ide at tænke over, hvad du har brug for. Hvis du gerne vil være bæredygtig, så kan du måske godt klare dig uden at få håret permanentet.

Det skader ikke at prøve noget nyt, og hvis det nye er at vælge en mindre miljøbelastende løsning for frisøren, så gør det jo faktisk ligefrem noget godt. Du kan altid spørge din frisør, om hun eller han har nogle forslag til, hvordan du gør dit næste besøg mere miljøvenligt.