Giv din hund et naturligt og økologisk foder

Hunden er menneskets bedste ven – et ordsprog vi har hørt utallige gange, men det er tit og ofte sandt. Hunde er i hvert fald meget hengivne til deres ejere, og følger dem trofast i tykt og tyndt.

Derfor fortjener hunden også et sundt, naturligt og økologisk foder med en sammensætning, der sikrer hunden de bedste vilkår for et sundt liv og aktivt liv. Bæredygtighed og økologi er to områder, der står os meget nært og vores husdyr fortjener de bedste råvarer.

I denne artikel sætter vi fokus på, hvorfor din hund vil nyde godt af, at spise det rigtige foder. Husk at hunde ikke må spise alt – se hvad hunde ikke må spise her.

Godt hundefoder

Godt hundefoder er vigtigt. Og med godt hundefoder, er det vigtigt at tage højde for foderets sammensætning af næringsstoffer. Herunder har vi lavet en tjekliste som du kan benytte, når du skal vælge det rigtige foder.

  • Protein – Øverst på listen af ingredienser bør proteinet være. Og dette skal være i protein i drænet tilstand. Vær derfor opmærksom på om der står frisk kylling eller lignende og træk 25% af indholdet fra, hvis det er tilfældet. Der vil nemlig være ca. 25% vand i kødet, hvorfor det reelle proteinindhold kan være meget lavere en man tror.
  • Ordentlige råvarer – Alle ingredienser skal fremgå tydeligt, så du let kan danne dig et overblik over indholdet. Ting som “animalske biprodukter” vil typisk være ingredienser af lavere kvalitet, og går ikke i spændt med en bæredygtig tankegang.
  • Overflødigt fyld – Mange foderprodukter, især de billigere alternativer, indeholder ofte meget “fyld”, der ikke gør noget godt for hunden. Ingredienser som korn og fedtegrever er eksempler på fyld og specielt korn skal være placeret langt nede på listen over ingredienser.
  • Økologi og Bæredygtighed – Tænk over om du kan erstatte foderet med et økologisk og bæredygtigt alternativ. Undersøg gerne foderet før købet og vær sikker på, at fremstillingen foregår så bæredygtigt som muligt. Se efter om producenten har forskellige certifikater, der understøtter deres påstande om økologi og bæredygtighed.