Hvis ikke du allerede dyrker dine egne grøntsager, så er det på tide at komme i gang.
Det er dog altid ikke helt nemt for folk i byen, fordi der ofte er meget lidt plads og det er svært at have en egen have.
Derfor er det en virkeligt god ide at interessere sig for mikrogrønt. De kræver meget lidt plads. Faktisk kan du komme i gang bare du har en vindueskarm, en altan eller tarrasse. Rigtigt mange dyrker det i deres eget køkken og det er en virkeligt populær trend der har bredt sig fra USA over de seneste år.
Men hvad er mikrogrønt?
Her kan du læse om dyrkning af mikrogrønt og hvordan man kommer i gang med at dyrke det. Men kort fortalt er det en mellemting mellem spirer og babygrønt. De dyrkes normalt i jord, kokosmuld eller på en hampmåtte og høstes (uden rødder og frø) når planten får sit første ægte bladsæt.
I dette stadie er planten ekstremt sundt, og næringsindholdet af mineraler og vitaminer er ofte langt højere end hos den fuldvoksne plante. Derfor betragtes det ofte som en superfood.
Det vil sige der er en stor sundshedsmæssig fordel. Og derudover er det bare meget mere bæredygtigt at dyrke og spise end at købe grønt fra store industribrug, der bruger pesticider og kemikalier og hvor planterne ofte transporteres over store afstande.
Fordi mikrogrønt kræver langt færre ressourcer end traditionelt landbrug og indeholder flere mikronæringsstoffer, er de en fantastisk mulighed for at lette presset på vores overbelastede landbrugsjord samt at tilføre mere næringsholdig mad til vores liv.
Når du dyrker mikrogrønt producerer du mindre affald pr. afgrøde. Det betyder at 100% af afgrøderne kan spises eller sælges, mens der næsten altid er en procentdel af traditionelle afgrøder, der går til spilde.
Derudover er de høstklare på en ottendedel af tiden ifht. deres voksne modstykker.
Endelig dyrkes de uden herbicider, pesticider eller gødning. Du har kun brug for rent vand, lys og luft!
Du kan gøre mikrogrøntsager endnu mere bæredygtige ved at købe økologiske frø og bruge tørvfri kompost.
Vil du prøve det der Urban gardening?
Har du mod på at starte din egen have, og begynde at dyrke grøntsager til dig og din familie. Også selvom du bor i en lejlighed og kun har meget lidt plads? Så kan du finde gode råd, tips og ideer til hvordan du kommer i gang med urban gardening på mikrohaven.dk. Det er ikke så svært som du tror, når blot du ved hvordan du kommer i gang.