Sådan formindsker du madspild og CO2

Vi ved alle sammen godt, at vi skal mindske vores madspild og CO2 aftryk betydeligt, hvis jorden skal være beboelig for mennesker. Vi ved bare ikke, hvordan vi så skal gøre det.

For det kan virke så uoverskueligt at sætte sig ind i konsekvenser af krisen. Det kan virke uoverskueligt, at det vi gør på denne side af kloden, har en effekt et andet sted.

Hvor uoverskuelig det end er, er det nødvendigt. Derfor får du her råd, der kan hjælpe dig på vej, så du kan melde dig ind i klimakampen.

Køb emballage til dine fødevare

Drop madspild. En tredjedel af al mad, vi producerer, ender ikke i vores maver, men i skraldespanden. Det bliver simpelthen kasseret, inden vi overhovedet har spist det.

En idé til at mindske det svineri, kan være at købe emballage til fødevarer. Emballagen kan hjælpe til at de forskellige madvarer kan holde sig i længere tid.

Det styrker altså madvarernes holdbarhed, da maden har svære ved at blive dårlig eller gå i forrådnelse. Sådan kan du nyde din mad over længere tid, ved at være bevidst om opbevaringen af den, du spiser.

Emballagen er typisk billig og kan derfor også være med til at styrke din økonomi. Det koster nemlig mere at smide mad ud, end at gemme den.

Der er tips og tricks at hente

Noget mad er selvfølgelig mere CO2 venlig end andet. Det kan fx være, at noget mad kan holde sig længere i emballagen. Eller det kan være at noget mad simpelthen sviner mindre under produktionen.

Læs evt. mere om mad her og find frem til retter og andre gode råd til, hvordan du gør hverdagen mere klimavenlig. Så har du allerede hjulpet til, at de første spæde spadestik er taget – og udviklingen er på vej.