Spar på naturens ressourcer – gå digitalt

Det er vigtigere end nogensinde at fortsætte med at overveje, hvordan vi påvirker miljøet i vores hverdag. De fleste ting kan gøres online i dag. Dette er utroligt vigtigt for jorden, at vi hjælper med at stoppe skovrydning og forurening fra papirproduktion.

Her taler vi om hvordan du forbliver så digital som muligt i din hverdag. At gå digital er bare for let til ikke at stille et stabilt mål til det i livet.

Hvad kan gøres digitalt

De fleste mennesker har intet problem med at minimere papir, når det kommer til at gemme filer på deres computer i stedet for at udskrive dem. Der er dog flere andre digitale muligheder, som de fleste mennesker ikke er klar over eller tænker på, som kan gøre en enorm forskel i at minimere deres bidrag til papirproduktion.

Der er jobs hvor der er utrolig meget papirarbejde men der er det nemt at undersøge om, hvordan man kan minimere forurening. Advokater og revisorer har for eksempel en enorm mængde papirarbejde, men disse forretningsområder begynder også at blive digitale.

Når man leder efter disse tjenester, er digitalisering af søgningen også en mulighed. Den digitale tilbudstjeneste JUF.dk er eksempelvis et sted på nettet, som kan hjælpe dig med at finde denne slags tjenester digitalt.

Digitalisering foregår allerede i stor skala

1,5 ton kuldioxid sættes i atmosfæren for hvert 1 ton produceret papir. Digitalisering sker allerede i stor skala med at papirpenge på vej ud pga. online bank, kreditkort og mobilepay.

Online-nyhedsbreve og e-nyheder gøres nu også mere og mere, hvilket gør en enorm forskel på grund af den udbredte anvendelse af dem. De justeringer, som vi kollektivt har brug for at gøre i vores liv, er minimale sammenlignet med fordelen ved at redde planeten.