Hold op med at varme bilen op hver morgen!

Kender du det? Du kommer ud i indkørslen en råkold vintermorgen og kan lugte at hele luften er fyldt af udstødningsgassen fra naboens gamle bil. Det er din søde nabo, som har valgt at starte sin bil op 5-10 minutter før han skal køre. For så er bilen jo dejlig varm, når han skal ud og køre.

Måske giver han den endda fem minutter ekstra, for så slipper han også for at skulle skrabe is og sne af ruden. For hans tid er jo kostbar og han vil ikke stå og bruge tid på det.

Ja tak. Men hvad med miljøet? Hvad med vores klima og hvad med luften i min indkørsel, som nu er komplet oset til, fordi han skulle have en varm bil?

Havde han da bare overvejet at få en bilvarmer fra Webasto installeret, så havde det været helt unødvendigt.

For med en bilvarmer, undgår du faktisk at skulle have bilen stående i tomgang, når du gerne vil undgå at skrabe is af ruderne – eller når du bare gerne vil have en varm bil om vinteren.

Vi bør jo alle overveje situationen en ekstra gang, for at sikre at vi efterlader en bæredygtig klode til de næste generationer. Med elbilernes indtog er det dog også blevet mere sikkert, at vi undgår at skulle lugte til naboens bilos hver morgen han skal have varmet sin bil op, for her er der nemlig mange modeller, som har det som standard.

Men det ændrer jo ikke på, at vi bliver nødt til at gøre noget ved den enorme mængde dieselbiler og benzinbiler, der fortsat kører rundt på de danske veje.

Vi skal blive mere opmærksomme på at tænke den grønne omstilling ind her også, for det nytter ikke at vi bare lukker øjnene og lader som ingenting. Det går tingene ikke væk af.

Det er desværre noget vi ofte ser hos den ældre generation – at man lukker øjnene og lader som ingenting. ”Vi kan alligevel ikke nå at rette op på det i vores levetid”. Nej… men I kan da bidrage til det.

Desværre er vanens magt nok klimaets største fjende, for når vi bare gør som vi plejer, så får vi jo ikke ændret noget. Vi får ikke skiftet dieselbilen eller benzinbilen ud med en elbil eller en hybridbil. Vi får ikke isoleret huset, vi får ikke ændret opvarmningskilde – og vi får heller ikke monteret en bilvarmer, for vi har jo altid bare startet bilen og ladet den stå i tomgang i indkørslen.

Men det hele starter et sted – og vi skal sætte handling bag alle de mange gode tanker vi har for vores klodes fremtid.