Vægdekorationer i træ er mere bæredygtige

Bæredygtighed er et af de største temaer i verden i øjeblikket og det betyder også at flere og flere virksomheder gør hvad de kan for at leve op til de høje bæredygtighedskrav der stilles af forbrugeren og staten.

 

Et af de områder hvor der er stort fokus på at skabe bæredygtighed er inden for træindustrien. Det er velkendt at mange regnskove bliver ryddet alt for hurtigt og vi kan ikke nå at plante lige så mange nye træer som der forsvinder.

Træer er vigtige i CO2-regnskabet

Grunden til at det er et stort problem er at træer og andre planter for den sags skyld er med til at optage den CO2 vi udleder, og CO2 skaber huller i ozonlaget der beskytter jordens mod solens varme. Uden den beskyttelse stiger temperaturen og vejrforhold med mere ændre sig på jorden.

 

Det er altså helt essentielt at vi har noget her på planeten der kan optage den CO2 vi udleder, og hvis vi ikke kan nå at regenerere de træer vi fælder og befolkningstallet stiger samtidig, så går det kun en vej. Derfor er det vigtigt at vi tænker over hvor det træ kommer fra, som vi har i boligen f.eks. vægdekorationer, møbler og legetøj.

Bi-problemer af regnskovsrydning

Rydningen af regnskoven medfører selvfølgelig også en masse andre problemer udover relationen til CO2-udledningen.

 

Det går nemlig også ud over dyrelivet i regnskoven og truer visse dyrearter der lever i regnskoven. Heldigvis bliver mere og mere fældning i regnskoven kontrolleret, men det foregår stadig på ulovlig vis og det er svært for de berørte regeringer at gøre noget, da der er tale om uoverskueligt store områder.

Sådan køber du bæredygtigt træ

Heldigvis kan ud som forbruger sikre dig at dit træ el. de træprodukter du køber ikke er miljøbelastende. Der finder forskellige certificeringer der kan hjælpe dig med at gennemskue dette:

  • FSC (Forest Stewardship Council)
  • PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification)
  • Rainforest Alliance

De fremmer alle bæredygtigt skovbrug, hvilket vil sige at et stempel med dette mærke på et produkt, sikre at der som minimum bliver plantet træer svarende til det træ du forbruger ved køb af produktet.

 

Mange webshops der sælger bolig interiør og brugskunst af træ sælger kun træprodukter der har en af disse certificeringer, og derudover kan du også finde en del webshops efterhånden der planter ét træ når du laver en ordre hos dem. På den måde kan du få bæredygtige vægdekorationer til dit hjem.

 

Det er selvfølgelig ærgerligt at vi som forbrugere skal gå at være opmærksomme på problemet, og vi ikke bare kan købe træprodukter med den forventning om at det er bæredygtigt. Men sådan er det nu en gang, og husk det er os som forbrugere der stillet krav til de produkter vi vil købe.