Udvendig efterisolering skaber grøn omstilling

Du undrer dig nok over, hvordan efterisolering skaber grøn omstilling, men det findes der et helt enkelt svar på. Jo bedre dit hjem er isoleret, jo mindre energi bruger du. Læs mere om udvendig efterisolering.

Både de store og de små tiltag

Der er mange ting, man kan gå ind og justere på i det store, der er med til at bidrage til klimaet og en grønnere livsstil. Hvis man er husejer, er det b.la. tiltag som at isolere sin væg netop for at mindske energiforbruget. Det kan også gøres gennem udvendig efterisolering. Du kan undersøge det selv, men hvis du vil have det gjort effektivt, så besøg Sydjysk facade & energirenovering ApS.

I forlængelse af det kan man passende udskifte sit gamle oliefyr og erstatte det med solceller eller en varmepumpe. Men disse omstillinger er altså langt fra de eneste knapper at trykke på. Som enkeltperson, der hverken har hus eller bil, der kan optimeres grønnere, er der mange andre steder, man kan gå ind og tillægge sig mere klimavenlige vaner.

Hvorfor økologi?

Du får nok ofte pointeret, at du bør vælge det økologiske valg, så derfor er det disse varer, din arm rækker ud efter, når du handler – eller måske er du ikke nået dertil endnu, fordi du ikke har sat dig ind i, hvorfor økologi er at foretrække. Helt overordnet er økologi det naturlige valg – det er råvarer, der er dyrket i naturlige rammer ved hjælp af egne mekanismer. Der er mange grunde til, hvorfor det er den gode løsning at vælge økologi. Det er ikke kun den gode løsning for dig, men også for dyrevelfærden, drikkevandet og naturen. Når man køber økologiske råvarer, kan man med sikkerhed vide, at de ikke er sprøjtet med pesticider. Ikke kun dyrkningen af afgrøder er vigtig i et økologisk landbrug, for dyrenes velfærd er også en faktor, der har stor betydning. Her får høns, køer, svin mm. Lov til at bevæge sig frit rundt på meget plads – altså et så naturtro liv uden stress fra landmanden, så dyrene forbliver sunde og raske.

Pas på naturen og grundvandet

De omkringliggende områder bærer præg af et rigere dyreliv, netop fordi der ikke er gjort brug af pesticider på landmandens areal, der kan skade. Derfor vil man se flere sommerfugle, bier samt flere vilde planter i nærheden, end ved et landbrug, der ikke var økologisk. I Danmark er vi privilegerede at have rent drikkevand, vi bare kan tappe fra hanen. Netop af den grund er det vigtigt, at man passer på grundvandet, og det gør man b.la. ved at støtte op om økologien. Når der bliver sprøjtet på markerne, graver pesticiderne sig ned gennem jordlagene og ender i grundvandet, som resulterer i at vandet bliver forurenet af resterne. Selvom man ikke ved så meget om effekten endnu, kan man lige så godt tage det sikre valg, der udelukkende foregår med naturens egne kræfter.